Založ si blog

Svadobné závoje a ich dĺžka

Po svadobných šatách najdôležitejším aspektom je svadobný závoj, ktorý dodáva ozajstný svadobný vzhľad. V minulosti závoj mal chrániť nevestu pred zlými duchmi, v dnešnej dobe je závoj jednoducho považovaný za krásnu formu zdobenia. Dnešné nevesty si môžu vybrať akýkoľvek typ závoja. Dôležité je uvedomiť si, že závoj je príslušenstvo, a ako také je iba súčasťou celkového vzhľadu. Nevesta sa musí vziať do úvahy, ako budú šaty vyzerať so závojom, ako bude závoj ladiť s tvárou, telom a účesom.

Postup pri výbere: Zvážte si svoje šaty. Jedným z najdôležitejších hľadísk pri výbere sú svadobné šaty. Určte kľúčové body na šatách. Napríklad, máte zdobený dekolt alebo čipkovaný korzet. V tomto prípade budete musieť vybrať buď závoj, ktorý končí pred bodom detailu, alebo zvoliť dlhší, jednoduchý štýl, cez ktorý budú detaily viditeľné.
Všeobecne platí, že ak máte celkom jednoduché šaty môžete si dovoliť prepracovanejší, čipkovaný závoj. Ak však šaty sú veľmi podrobné, ozdobené, mali by Ste si vybrať jednoduchý závoj. Len tie formálne svadby, ako kráľovské svadby si môžu dovoliť kombináciu – prepracované šaty aj závoj.

Rozoznávame rôzne štýly svadobných závojov. K dispozícii je klasický štýl, ktorý je formálny, symetrický a zvyčajne nejakým spôsobom komplikovaný. Romantický štýl, kde sú krásne detaily a mäkké prvky. Vycibrený štýl má decentný vzhľad bez detailov. Pri výbere je potrebné si zvážiť aj faktory, ako sú dĺžka, šírka, farba, vrstvy a dekorácie.

 

Rôzne dĺžky svadobných závojov

Veľmi krátke závoje alebo fascinátory. Ak vaše svadobné šaty sú okolo krku alebo majú detailné zdobenie okolo krku môže tento druh závoja dobre fungovať.
Závoje po ramená (po plecia). Dĺžka 50 cm. Sú dokonalé pre šaty, ktoré majú pestro zdobený dekolt alebo korzet. Avšak sú často príliš neformálne pre klasické šaty.
Závoj po lakte. Dĺžka 63 cm. Môžu dobre spolupracovať s romantickými princeznovskými šatami, pretože končia tam, kde začína sukňa.
Závoje po pás. Dĺžka 75 cm. Sú len o niečo dlhšie ako závoje po lakeť. Sú vhodné skoro pre všetky typy šiat.
Závoj po prsty. Dĺžka je jedným z najobľúbenejších dĺžok, 90 cm , kde závoj má dĺžku po prstoch. Sú vhodné pre všetky typy šiat.
Závoj po kolená. Dĺžka 115 cm. Vyzerá to dobre s polovice lýtok šaty dĺžka svadbu.
Závoj po zem má dĺžku 180 cm.
Kaplnkový závoj (220 cm) zvykol byť svadobným doplnkom pri formálnych svadbách a siaha takmer po zem.
Katedrálny svadobný závoj (300 cm) býval ozdobou svadieb šľachty. Je dlhý ako vlečka a býva doplnkom šiat s vlečkou.

Vysnívané svadobné šaty na Váš veľký deň

13.01.2015

Svadba je významnou a nezabudnuteľnou udalosťou, na ktorú spomíname celý život a predstavuje jedinečný a neopakovateľný zážitok. Každá nevesta chce byť vo svoj svadobný deň tou najkrajšou princeznou. Preto je výber svadobných šiat mimoriadne dôležitý. Správna voľba nie je ani náhodou taká jednoduchá, ako sa na prvý pohľad zdá. Svadobné šaty sú tým [...]

Svadobný salón

12.03.2014

Svadba je udalosť, ktorá pre nevestu a ženícha predstavuje jedinečný, neopakovateľný, očarujúci a nezabudnuteľný zážitok. Nevesta je stredobodom pozornosti, preto musí byť dokonalá. Preto je mimoriadne dôležitý správny výber svadobných šiat. Ale ako si má nevesta správne vybrať? Svadobné šaty totiž ovplyvnia náladu každej nevesty po celý svadobný deň. Nič iné [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 51057x
Priemerná čítanosť článkov: 17019x

Autor blogu