Založ si blog

Vysnívané svadobné šaty na Váš veľký deň

Svadba je významnou a nezabudnuteľnou udalosťou, na ktorú spomíname celý život a predstavuje jedinečný a neopakovateľný zážitok. Každá nevesta chce byť vo svoj svadobný deň tou najkrajšou princeznou. Preto je výber svadobných šiat mimoriadne dôležitý. Správna voľba nie je ani náhodou taká jednoduchá, ako sa na prvý pohľad zdá.

Svadobné šaty sú tým najdôležitejším prvkom, pretože ovplyvnia náladu nevesty po celý svadobný deň. Dnes má nevesta veľa možností, preto je potrebné veľa trpezlivosti a sily na prebádanie všetkých variantov. Svadobné šaty by mali vyjadrovať to, aká je nevesta v skutočnosti. Mali by vychádzať z jej vnútra. Romantička sa bude dobre cítiť v šatách s veľkou a bohatou sukňou a prekrásnym zdobením. Jednoduchá a praktická žena uprednostní šaty pohodlné, rovného strihu, bez spodnice. Extravagantné šaty zvolí žena, ktorá chce byť v centre pozornosti, veľký výstrih, strapce.

Kupovať, šiť alebo požičať si?

Ale ako si má nevesta správne vybrať? Má si zvoliť jeden predražený model z ponuky svadobných salónov? Alebo sa rozhodne, že pre svoj veľký deň bude mať jedinečné šaty a dá si ich ušiť? Alebo sa rozhodne, že si objedná lacnú napodobneninu z internetovej stránky od nejakého ázijského obchodníka? Odpoveď na tieto otázky nájdete vo svojej peňaženke alebo na bankovom účte.

→        SVADOBNÉ SALÓNY

Na Slovensku existuje nepočetné množstvo svadobných salónov, ktoré ponúkajú kolekcie svadobných šiat rôznych exkluzívnych značiek. Ceny sa pohybujú približne od 300 € do 600 €. Niektoré salóny za nové aktuálne modely pýtajú aj viac než 700 eur. Nákupné ceny originálnych svadobných šiat sú vyššie a k nim musia salóny prirátať čas a výdavky na čistenie a žehlenie šiat pred svadbou a po svadbe, krajčírske úpravy a podobne. Práve z týchto dôvodov je cena prenájmu šiat vyššia. Svadobné salóny ponúkajú aj možnosť kúpu originálnych svadobných šiat. Ich kúpna cena je zvyčajne vyššia. Pohybuje sa medzi 800 až 2 000 €.

Na druhej strane svadba je len raz za život a preto je dôležité mať na sebe niečo originálne a luxusné. V originálnych šatách bude každá nevesta vyzerať lepšie, dokonalé vypracovanie korzetu a strih šiat zdokonalí aj nedokonalú postavu.

Prebiehajúce svadobné veľtrhy a výstavy Vám ponúkajú zľavy na zapožičanie svadobných šiat a ostatných doplnkov. Ak sa rozhodnete pre prenájom svadobných šiat, musíte rátať s tým, že šaty pravdepodobne nebudete mať na sebe ako prvá a rovnako tak nemusia byť ani v dokonalom stave. Môže sa stať, že rezervované šaty zničí nevesta, ktorá už pred Vami mala práve Vaše vysnívané šaty na sebe a tak ostanete zo dňa na deň bez šiat.

Výhodou prenájmu svadobných šiat je v tom, že k nim dostanete všetky doplnky, závoj, bolerko, rukavičky, slnečník, vejár, pompadúrku a iné. Nemusíte ich zháňať a platiť za ich kúpu ďalšie zbytočne peniaze.

→        ŠITIE NA MIERU

Ak nemáte klasickú postavu, tak jediné riešenie ostane návšteva krajčírskeho salónu. Výber dobrého krajčíra a kvalitných materiálov Vás prinúti siahnuť si do vrecka trochu hlbšie. Ak však netrváte na drahých materiáloch, tak Vaše šaty nebudú kvalitné a nebudete sa v nich cítiť príjemne. Na druhej strane však len s vlastnými šatami si môžete vychutnať svoj svadobný deň naplno. Nemusíte sa báť, že ich zašpiníte alebo zničíte.

Ak túžite po nádherných svadobných fotkách v prírode, pri mori, na pláži, na horách a podobne, tak ideálnym riešením sú tiež vlastné svadobné šaty.

V prípade, že budete mať vlastné šaty, musíte ale rátať s ďalšími výdavkami, ktoré sú spojené s kúpou svadobných doplnkov, ktoré po svadbe ostanú nevyužité a zbytočné.

→        OBJEDNANIE CEZ INTERNET

Našli Ste si svoje vysnívané svadobné šaty? Váš rozpočet je však obmedzený a preto rozmýšľate, že si dáte podľa originálu zo svadobného salónu ušiť vlastné? Internet je preplnený ponukami svadobných šiat od ázijských obchodníkov. Ich ponuka a cena je veľmi lákavá. Ale oplatí sa zariskovať a kúpiť sa lacnú kópiu?

Na internetových svadobných fórach sa dá ľahko presvedčiť, že sa neoplatí spoliehať na lacnú napodobeninu drahého modelu šiat a obliecť sa do nedokonalého lacného „fejku“. Šaty nikdy nebudú také, ako originály, materiál bude lacný, nekvalitný, korzet nepevný a Vaša postava bude skreslená. Okrem toho zakúpené svadobné šaty sa dostávajú do colného konania a nevesty musia zaplatiť clo aj DPH za dovezený tovar.

Každá nevesta si myslí, že po svadbe sa jej podarí predať tú lacnú napodobeninu. Niektorej sa naozaj podarí, ale vo väčšine prípadov šaty ostanú v šatníku aj niekoľko rokov.

Rozhodnutie je vo Vašich rukách. Prajeme Vám veľa trpezlivosti pri výbere tých správnych šiat.

Svadobný salón

12.03.2014

Svadba je udalosť, ktorá pre nevestu a ženícha predstavuje jedinečný, neopakovateľný, očarujúci a nezabudnuteľný zážitok. Nevesta je stredobodom pozornosti, preto musí byť dokonalá. Preto je mimoriadne dôležitý správny výber svadobných šiat. Ale ako si má nevesta správne vybrať? Svadobné šaty totiž ovplyvnia náladu každej nevesty po celý svadobný deň. Nič iné [...]

Svadobné závoje a ich dĺžka

14.02.2014

Po svadobných šatách najdôležitejším aspektom je svadobný závoj, ktorý dodáva ozajstný svadobný vzhľad. V minulosti závoj mal chrániť nevestu pred zlými duchmi, v dnešnej dobe je závoj jednoducho považovaný za krásnu formu zdobenia. Dnešné nevesty si môžu vybrať akýkoľvek typ závoja. Dôležité je uvedomiť si, že závoj je príslušenstvo, a ako také je iba [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 51096x
Priemerná čítanosť článkov: 17032x

Autor blogu